התאמת הבית לשינויים בהרכב המשפחתי.

 

תכנון בית נעשה בדרך כלל באופן אוטומטי ותבניתי מתוך סטנדרטים הנהוגים בסביבתנו.

רובנו שוכחים לבדוק האם תכנון זה אכן משרת אותנו- בעלי הבית המתגוררים וחיים בו יום יום, כל אחד על פי צרכיו האישיים.

 

המשפחה מתרחבת? הילדים גדלו ועזבו את הקן? הבית כבר לא מתאים לצרכייכם?

בניתם חיים, אתם אוהבים את הבית ורגילים לאזור, רוצים להישאר אבל הבית כבר לא מתאים לאורח החיים המשפחתי שעבר שינוי.

אתם רוצים לשדרג את תנאי המגורים אבל חוששים ממעבר לאזור לא מוכר, ושכנים חדשים, להתחיל להתרוצץ ולחפש בית חדש, לשלם למתווכים, לארוז, לפנות, להעביר, לפרוק...

אפשר להישאר באותו אזור מוכר ונח, באותו הבית בו צברתם זיכרונות ולהתאים אותו לצרכים המשפחתיים כפי שהם עכשיו ולעתיד.

 

ניתן לתכנן את החלל מחדש כך שיתאים לדייריו. חלוקה חדשה של הבית תיתן מענה לשינויים בהרכב המשפחתי, ניתן להרחיב, לפצל, להגדיר מחדש את החלוקה והתכנון של כל הבית. ניצול יעיל ומקסימאלי יכולים להפוך כל חלל לבית פונקציונאלי ונח, חם ומשפחתי.

 

החלטתם שנשארים ומשפצים? לפני שמתחילים, חשוב שתדעו:

שיפוץ כרוך בהמון לבטים, בחירות וקבלת החלטות. עבודה מסודרת ומאורגנת היא שתהפוך את התהליך לחוויה מהנה ותמנע עוגמת נפש, כאבי ראש והוצאות מיותרות.

 

דבר ראשון- קביעת התקציב לשיפוץ.

הגדרת התקציב מראש היא החשובה ביותר בכל התהליך. על פי התקציב ניתן לתכנן מראש את ההוצאות, להחליט מראש על סדרי עדיפויות, מהם הדברים החשובים וההכרחיים  בשיפוץ ומה אפשר לדחות למועד מאוחר יותר. מומלץ לנהל טבלה ולרשום בה את כל הדרישות, הרצונות והחלומות מהשיפוץ (החלפת המטבח, רכישת סלון חדש). קביעת תקציב מראש יכולה למנוע מצב בו יגמר הכסף לפני שיגמר השיפוץ.

 

השלב הבא הוא בחירת מעצבת שתסייע בבניית התקציב והגדרה מראש לכל ההוצאות. מעצבת תדע לכוון אתכם לתכנון שיעמוד בתקציב, לרכישות נכונות ותמנע מכם הוצאות מיותרות.

לפעמים אנחנו רואים בחנות ספה או שידה שאנחנו מאוד אוהבים, קונים אותם וכשהם מגיעים אלינו הביתה אנחנו מגלים שזה לא מתאים ולא מתחבר לשאר הבית. תפקידה של מעצבת פנים הוא ללוות אתכם מתחילת התהליך ועד טפיחת הכריות על הספה.

לאחר בניית התקציב תחל עבודת תכנון החלל, הכנת תוכניות עבודה לביצוע וכתב כמויות (רשימה המפרטת את התוכניות, הריסה והבנייה, חשמל ואינסטלציה הדרושים לביצוע העבודה ומיועד לקבלנים לצורך מתן הצעת מחיר). יעוץ והכוונה בבחירת אנשי המקצוע, בחירת חומרי הגמר (ריצופים, חיפויים, דלתות, גופי תאורה ועד טקסטיל וריהוט), ליווי הפרויקט וביקורים בדירה בזמן השיפוץ לפיקוח עיצובי על עבודות הקבלן ותדע לתת מענה לבעיות שצצות בזמן השיפוץ. המעצבת גם תשמש כמתאמת / מתווכת בין אנשי המקצוע ותדאג לסנכרון ביניהם.

בתום השיפוץ מגיע שלב "הלבשת" הבית – הום סטיילינג. תליית תמונות, גופי תאורה, וילונות, סידור הריהוט הקיים והחדש בחלל והשלמת המראה עם נגיעות של אביזרים נלווים.

המעצבת תדע לחבר בין כל הדברים כך שיתקבל מראה הרמוני שיהפוך את חלום השיפוץ למציאות.

 

פתרונות אחסון:

שידת באורך 3 מטרים מכילה מפות וכלי אירוח וספסל עם מגירות מתחת לחלון המכיל את צעצועי הנכדים, כאן הדרישה הייתה מקום אחסון רב ועם זאת, שלא יראה כמחסן. שהסלון ישמש לאירוח המשפחה המורחבת ללא צורך בהוספת כסאות מתקפלים.

 

הרחבת החלל כך שיתאים לאירוח המשפחה המורחבת.

אי גדול במטבח המשמש לארוחות היומיומיות ופינת אוכל לאירוח מוקמה בפטיו שנסגר והוכנס לתוך הבית והפך לחלק בלתי נפרד מהחלל המרכזי.

 

ארונות המטבח, חיפוי קיר צבעוני ונועז, פרקט, פינת האוכל, גופי התאורה, צבע הקיר, הברז ואפילו קערת הלימונים. בחירות מרובות שמתחברות למראה הרמוני.