פנטהאוז 5 חדרים בחריש

 

הבית הפרטי שלי.

צילום: אמיר ארליך

 

לפני 5 שנים עברנו מבית כפרי במושב לדירת גן בחריש.

במושב היה לנו נוף פתוח לשדות, העיצוב היה בקו כפרי ובדירת הגן בחריש החצר הייתה סגורה עם גדר במבוק והקו העיצובי בבית היה יותר מודרני. אחרי 5 שנים בדירה (שמאוד אהבנו) החלטנו להתקדם לדירה גדולה יותר אבל מה שהיה לנו ממש חשוב זה אוויר ונוף פתוח ולהחזיר לנו קצת את תחושת הפרטיות שהייתה חסרה לנו בדירת הגן. החלטנו לחפש פנטהאוז גבוה. בחרנו  בדירה זו בעיקר בגלל המיקום שלה. היא ממוקמת מעל פארק גדול. בעלת 3 כיווני אויר, 2 מרפסות וחדרים גדולים.

 

את הדירה קנינו "על הנייר" אבל התכנון המקורי שלה התאים לנו ברובו ולכן ביצעתי מעט מאוד שינויים, בעיקר בחלל המטבח והסלון.

 

חלל המטבח מאוד חשוב לנו, רוב חיינו בבית מתקיימים במטבח. מאוד חשוב לנו שיהיה הרבה אחסון ומשטח עבודה גדול.

חשובה לנו גם ההפרדה בין המטבח לסלון ולכן תכננתי חצי קיר שמפריד בין הסלון למטבח. ויתרנו על אי לטובת דלפק עם מקומות אחסון, משטח עבודה ארוך ומקומות ישיבה.

במסדרון מיקמתי ארון גדול שחלק ממנו הוקצה לטובת המטבח כארון מזווה וחלקו כארון שרות הכולל אחסון מצעים, שואב אבק וחפצים אחרים.

 

אחרי דירת הגן שעוצבה בסגנון מודרני החלטתי לחזור לכפרי.. הרגשתי שהקו המודרני פחות נעים לי, שאני מתגעגעת לכפרי שהיה לי במושב. את רוב הריהוט העברנו מהדירה הקודמת, הכל נקנה לפני 5 שנים כשעברנו לחריש ולכן כפרי כמו שהיה לי במושב פחות התאים, נדרשה התאמה לריהוט הקיים ולכן הקו העיצובי שנקבע הוא כפרי בשילוב מודרני. חם ונעים, צבעוני ומואר.

 

חדר ההורים הוא גדול ומרווח, קיימת וויטרינה גדולה שיוצאת למרפסת קטנה. חדר רחצה עם מקלחון וארון כיור גדולים.

בהתחלה ניסיתי לתכנן ארון בגדים שיהיה חצי שלי וחצי של בעלי כאשר מאחורי דלת הכניסה לחדר יש מקום לארון נוסף. לאחר שבעלי ראה שאני מתקשה למצוא לו מקום בארון הגדול הוא ויתר והסכים שארון מאחורי הדלת ברוחב 150 ס"מ מספיק לו. כמובן שקפצתי על ההצעה ותכננתי לעצמי ארון באורך 3 מטרים שכולו שלי ולו ארון בצד וכך הגשמתי לעצמי חלום קטן J

החדר כולו בגוונים של אפור, לבן ועץ המשרים אוירה רגועה ונעימה.

 

בדירה יש 2 "יחידות הורים" אחת גדולה ואחת קטנה יותר שאותה קיבלה הבכורה. מכיוון שהחדר שלה גדול משמעותית מהחדר של הבן "גנבנו" מהחדר שלה 60 ס"מ ויצרנו בחדר של הבן נישה לארון וכך יצרנו ארון קיר בנישה שלא גורע מחלל  החדר.

 

להבדיל מהדירה הקודמת, אז הילדים היו קטנים יותר, בדירה הזו הילדים היו שותפים לעיצוב. הם בחרו את הגוונים והאביזרים שיהיו בחדר. החלטתי להשאיר את הקירות לבנים ולא לצבוע בגוונים שאחרי שנה ירצו להחליף. את הצבעוניות שהתאימה לכל אחד מהם הכנסנו בריהוט, מדבקות קיר, וילונות ואביזרים משלימים.

 

מקלחת הילדים ענקית. היא כוללת אמבטיה, ארון כיור, אסלה, מכונת כביסה, מייבש ונישה לארון שירות גדול המכיל מגבות, טואלטיקה וחומרי ניקוי. לא עוד "אמא, תביאי לי מגבת" באמצע מקלחת.. "אמא, נגמר לי השמפו".. הכל נמצא בתוך המקלחת ונגיש להם.. עוד חלום קטן שהוגשם.

סולם ישן שמצאתי נוקה והפך למתלה מגבות נגיש בגובה לילדה הקטנה וחסך קידוח בקרמיקה. הוספתי קצת עציצים לאווירה נעימה והמקלחת הפכה למפנקת ומרגיעה.

 

שרותי האורחים יחסית גדולים. בדירות למטה החלל הזה הוא מסתור הכביסה ולכן יש שם חלון גדול. גם אצלנו, למרות שהחלל הוא שרותי אורחים, היה חלון גדול בן 3 כנפים בהזזה מה שלא אפשר תליית מראה מעל הכיור. המחשבה שלי הייתה שאורח הנכנס לשירותים יסגור את החלון אבל רוב הסיכויים שלא יקפיד לפתוח חזרה כך שהחדר לא יהיה מאוורר. לכן החלטתי להקטין אותו בשליש ולמקם חלון "קיפ" שמאפשר פתיחה ששומרת על הפרטיות ולא תדרוש מהאורח לסגור את החלון, כך גם יהיה מקום לתליית מראה מעל הכיור.

 

המרפסת היא החלק האהוב עלי בבית. אני אוהבת לארח הרבה והשטח הגדול שלה והמבנה שלה (ף') אפשרו לי לתכנן אותה בצורה שעונה לכל הצרכים שלנו.

המרפסת מחולקת ל 4 אזורים שכל אחד מהם מפנק וביחד יוצרים עבורנו מפרסת אירוח מושלמת שאנו נהנים ממנה בכל יום.

 

האזור הראשון הוא אזור הרביצה. אני ובעלי בנינו יחד ממשטחי עץ ספה פינתית, הזמנו מזרנים לפי מידה, הוספתי כריות נוי וכורסא שנמצאה ברחוב וזכתה לריפוד מחדש. במרכז מיקמתי ארגז נשק ישן שמצאנו והוספנו לו גלגלים וכך הפך לשולחן קפה מושלם.

בפינה הזו אנחנו רובצים יחד כל ערב אחרי יום עבודה.

 

האזור השני הוא "פינת האוכל" שולחן עץ שעבר איתנו עוד מהמושב ועבר כמה גלגולי צבע. עם המעבר החלטתי לשייף אותו ולהחזיר לו את גוון העץ הטבעי. עבדתי עליו כמה ימים ובסוף הצלחתי להוריד את כל שכבות הצבע ולהגיע חזרה לעץ המקורי. לשולחן הוספנו כסאות חדשים, לבנים מפלסטיק אבל עם מראה כפרי. בפינת האוכל אנו מארחים כמעט כל שישי לארוחת ערב משפחה או חברים. השולחן מכיל 10 מקומות ישיבה וכשאנחנו מארחים יותר אנשים מתווספים לו שולחנות מתקפלים.

 

האזור השלישי הוא פינת הישיבה, ספה דו מושבית ושתי כורסאות יחיד, היא ממוקמת בצד הדרום מערבי של המרפסת ואחה"צ אנו נהנים ממשב רוח קריר לאורך כל השנה.

 

האזור הרביעי הוא מטבח החוץ. המרפסת הגדולה אפשרה לי להגשים לבעלי חלום קטן וכך תכננתי עבורו מטבח חוץ הכולל עמדת מנגל וכיור, בר ישיבה ומקרר שתיה. בפינה יש מתקן שנקרא "מדורה" לצליית בשר על אש חייה בהליך איטי.

אזור מטבח החוץ קרוב לחלון המטבח ומאפשר גישה נוחה להעברת מצרכים מבפנים לבחוץ.

 

את המרפסת קישטתי בעציצים ופרטי וינטג' ששמרתי במושב, סמובר עתיק, סיפולוקס שהורי קיבלנו לחתונה, סירי אמייל של סבתי ועוד..

 

הדירה הזו הגשימה לנו כמשפחה ולי כמעצבת לא מעט חלומות וכל יום שאני חוזרת הביתה אני מרגישה שהגעתי לנחלה שלי. תחושה חמה ועוטפת של בית שכיף להיות בו. בית שמשרה עלינו כמשפחה רוגע ונחת והאורחים שלנו מעידים שזה הבית עם הווייב הכי שווה באזור.

 

חייבת להודות לספקים ואנשי המקצוע שמלווים אותי בעבודתי וכמובן שבחרתי בהם גם בביתי הפרטי.

 

כמו שציינתי, את רוב הריהוט העברנו מהדירה הקודמת ובדירה הזו חידשנו מעט.

 

נגרות: נגיעה בעץ, דודו בנבניסטי. (אין מילים לתאר את הערכתי אליו)

        נגריית אלמה, מחמוד.

וילונות: בני זוהר.

ארונות חדר הורים: ריביירה.

תאורה: לייט דיזיין חדרה.

         אי אר לייטנינג חולון.

שיש: טאופיק- שיש באקה.

ריצוף וכלים סניטריים: חרש חדרה.

כיור מטבח: ענבל אריחים יוקנעם.

מטבח וסלון חוץ: החלל החיצון כפ"ס.